Utländska bettingsidor

Det kan finnas både fördelar och nackdelar med att spela på en utländsk bettingsida. Det viktiga är att du känner till riskerna.

Här berättar vi varför spelare söker sig till utländska bettingsidor, och listar de bästa aktörerna.

Utbudet av bettingsidor är större utanför Sverige

Världen över finns det otroligt många olika bettingsidor att välja på när det är dags att betta. Omkring ett hundratal av världens bettingsidor är verksamma i Sverige och har svensk licens.

Utbudet av utländska bettingsidor som inte har svensk licens är alltså oerhört stort och om du vill spela på en av dessa sidor finns det som sagt nästan oändligt många att välja och vraka bland.

I den här artikeln går vi igenom hur det fungerar när man spelar på utländska spelsidor.

Det går att spela hos utländska bettingsidor

En vanlig missuppfattning som smugit fram hos många spelare är att det skulle vara olagligt för svenska spelare att spela hos utländska bettingsidor utan svensk licens. Det stämmer alltså inte.

Det är fullt lagligt för svenska spelare att öppna konto och spela hos utländska bettingsidor.

Även om den svenska licensen i mångt och mycket är något positivt så kan du som spelare också hitta många fördelar genom att spela hos utländska spelsidor utan svensk licens.

Det är exempelvis inte ovanligt att utländska bettingsidor erbjuder större bonusar och bättre erbjudanden än sidor med svensk licens.

Många utländska spelsidor erbjuder också insättningar med enkla och snabba metoder som till exempel Trustly och BankID.

Bra att veta om utländska bettingsidor

Utländska bettingsidor som inte har svensk licens har inte ansökt eller inte uppfyllt Spelinspektionens krav för att få en sådan licens. För att få svensk licens måste utländska spelsidor uppfylla vissa kriterier.

Bland annat ska de erbjuda support på svenska. Spelbolaget ska också betala 18 procent skatt till den svenska staten.

Dessa utländska bettingsidor som inte har svensk licens kallas ibland för spelbolag utan licens eller bettingsidor utan licens, men denna benämning stämmer inte riktigt.

Alla bettingsidor har nämligen licens någonstans. Vanliga platser där utländska spelsidor har sin licens är exempelvis Gibraltar, Malta eller Curacao.

Skatt på vinster hos utländska bettingsidor

Om du som svensk spelare väljer att spela hos utländska spelsidor som har sin licens utanför EU så kommer du att behöva betala 30 procent i skatt på dina vinster.

Viktigt att komma ihåg är att det är du som spelare som själv behöver anmäla vinsten till Skatteverket så att de informeras om att vinsten kommer från ett land eller flera länder utanför EU.

Spelar du hos utländska bettingsidor som har sin licens innanför EU:s gränser så är det skattefritt för dig som svensk spelare.

Vanligtvis fungerar det så här:

Licens i Malta = skattefritt

Licens i Curacao / Gibraltar = betala skatt på 30 %

Hos skatteverket kan du läsa information och få exempel på i vilka scenarion du behöver betala skatt när du spelar på utländska bettingsidor.

Insättningar hos utländska bettingsidor

Precis som hos svenska spelbolag så går insättningar numera extremt snabbt även hos utländska bettingsidor. De flesta svenska spelare är numera vana med att sätta in pengar med en direkt banköverföring och Trustly. 

Samma metoder fungerar bra att sätta in pengar med hos de flesta utländska bettingsidor, särskilt de utländska spelsidor som riktar reklam mot den svenska marknaden och aktivt försöker värva fler svenska spelare som kunder.

Hos de flesta utländska bettingsidor kan du också sätta in pengar med hjälp av populära insättningsmetoder som kreditkort eller PayPal. Vissa sidor erbjuder också möjligheten att göra insättningar i kryptovalutor som till exempel BitCoin.

Uttag från utländska bettingsidor

På samma vis som vid insättningar så är det också smidigt att ta ut pengar från utländska bettingsidor. Flera av dessa utländska spelsidor erbjuder uttag via direkt banköverföring och med Trustly.

En viktig sak att hålla i åtanke när du tar ut pengar från utländska bettingsidor är att du oftast måste använda samma uttagsmetod som du använde för att sätta in pengar.

Så om du exempelvis satte in pengar med PayPal måste du hos många sidor ta ut pengarna samma väg.

Exakt vilka uttagsmetoder som går att använda varierar från sajt till sajt. Men generellt sett så fungerar de vanligaste metoderna hos de flesta utländska bettingsidor.

Fördelar med utländska bettingsidor

När Sverige införde den svenska spellicensen 2019 var syftet uttalat att ge extra skydd åt svenska spelare på bettingmarknaden.

Detta gjorde att många spelare valde att titta efter spelbolag med svensk licens när de skulle välja var de skulle öppna konton.

Idag har många svenska spelare upptäckt att det även finns fördelar med att spela hos utländska bettingsidor.

Några av de största fördelarna är att de ofta erbjuder större bonusar, bättre utbud av odds och dessutom generösa VIP-program som storspelare kan ta del av.

Säkerheten är också värd att nämna. Bara för att ett spelbolag inte har svensk licens betyder det inte automatiskt att det inte är en trygg och säker sajt.

Det finns många bra utländska bettingsidor som har valt att inte söka svensk licens. Anledningarna till det kan vara många och varierade.

En stor anledning är dock kostnaden. Utländska spelsidor som vill ha svensk licens måste betala 700 000 kronor för att ansöka om licensen och på det tillkommer en skatt till svenska staten på 18 procent av spelbolagets vinster.

Nackdelar med utländska bettingsidor

Nackdelar med utländska bettingsidor

Även fast det finns bra och säkra utländska bettingsidor utan svensk licens så har en svensk spelare aldrig samma garanterade trygghet när man spelar hos utländska spelsidor utan svensk licens.

Hos utländska bettingsidor utan svensk licens är det svårare att spela med svensk krona som valuta.

Utländska bettingsidor har heller ingen skyldighet att erbjuda kundtjänst på svenska, vilket annars är skönt att ha ifall det blir några problem eller om man behöver hjälp med något.

En annan stor nackdel är att du måste betala 30 procents skatt på alla vinster som du gör när du spelar hos utländska bettingsidor utan svensk licens.

Du måste dessutom själv ansvara för att anmäla vinsten till Skatteverket så att de vet att pengarna kommer från en utländsk bettingsida. Detta gäller när du spelar hos utländska spelsidor som inte har licens inom EU.

Att välja rätt bland utländska bettingsidor

Om du bestämt dig för att spela hos utländska bettingsidor är det viktigt att göra research när du ska välja vilket spelbolag du ska spela hos. Risken är annars att du sätter in pengar hos ett sämre spelbolag, vilket kan orsaka problem för dig som spelare.

Det första som är viktigt att tänka på är att läsa på om utländska spelsidor. Sålla bort de som har fått dåliga betyg och dåliga recensioner.

Titta också noga efter information om hur lätt eller svårt det är att få ut sina vinstpengar, samt vilka betalningsmetoder som spelbolaget godkänner.

Bra utländska bettingsidor kännetecknas av följande:

  • Insättningar och uttag fungerar utan problem. De har fått bra recensioner och nöjda spelare berättar gärna om detta på exempelvis olika forum.
  • De erbjuder alla vanliga betalningsmetoder, som du skulle förvänta dig på en sajt med svensk licens. Banköverföring, kreditkort, Trustly och PayPal är några av dessa vanliga metoder som du bör hålla utkik efter.
  • De erbjuder höga odds och är konkurrenskraftiga.
  • Du får en generös välkomstbonus med bra villkor. Eventuella omsättningskrav är rimliga.
  • De erbjuder odds på många olika matcher och tävlingar.

Bonusar hos utländska bettingsidor

Den största anledningen till att svenska spelare väljer att spela hos utländska bettingsidor utan svensk licens är att dessa erbjuder stora och saftiga bonusar.

Nya spelare som öppnar ett konto hos någon av alla dessa utländska bettingsidor kan ofta räkna in en stor insättningsbonus.

Vissa utländska spelsidor går så långt att de erbjuder gratis pengar eller riskfria bets för att locka in nya spelare. Något som inte går att hitta hos bettingsidor med svensk licens.

Anledningen till att dessa bonuserbjudanden inte finns hos spelbolag med svensk licens är att den svenska regeringen tillsammans med Spelinspektionen satt stopp för det. För spelbolag med svensk licens gäller regeln om max en bonus per person och spelbolag.

Hos utländska bettingsidor kan du därför ta del av en mängd olika bonusar som inte finns tillgänglig hos bettingsidor med svensk licens.

Exempelvis finns det utländska spelsidor som erbjuder veckovisa eller månadsvisa bonusar. Du kan också få en så kallad reload bonus, vilket innebär att du får bonus varje gång du sätter in nya pengar på ditt spelkonto.

Sammanfattning av utländska bettingsidor

Skillnaderna mellan vad bettingsidor med svensk licens och utländska bettingsidor utan svensk licens kan erbjuda skiljer sig mycket på grund av Spelinspektionens regler.

Om du väljer att spela hos utländska bettingsidor kan du räkna med att ta del av stora och saftiga bonuserbjudanden.

En stor skillnad är också att utländska bettingsidor utan svensk licens kan erbjuda varje spelare ett obegränsat antal bonusar.

Hos dessa utländska spelsidor kan du ta del av reload bonus, no deposit bonus och cashback, för att nämna några bonusar.

Hos bettingsidor med svensk licens kan varje spelare få max en bonus. Ofta väljer spelbolagen med svensk licens därför att endast erbjuda en välkomstbonus.

En annan skillnad är att utländska bettingsidor ofta erbjuder odds på ett större utbud av matcher. Det finns helt enkelt mer att spela på

Utländska bettingsidor har som regel heller ingen gräns för hur mycket pengar du kan sätta in.

Den största nackdelen med att spela hos utländska bettingsidor är att om du spelar hos ett sådant spelbolag som har sin licens utanför EU:s gränser så måste du betala 30 procent skatt på alla vinster. Det är värt att ha i åtanke.

This site uses cookies to enhance user experience.