SHL Betting

Många svenskar följer SHL och SHL betting är troligen den mest populära hockeyserien att spela på när man bor i Sverige. Vi listar de bästa bettingsidorna för SHL betting och går igenom exakt hur det fungerar!

betsafe logga
Trustly och Swish

1. Betsafe

98%
Betsafe har länge ansetts vara en av de bästa bettingsidorna, här hittar…
Bonus100% upp till 500 kr + 100 freespins
Uttag0-24 h
SwishJa

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Spelpaus.se | Endast nya spelare. Få 100% upp till 1 500 kr i bonus + 100 free spins på din första insättning (omsättningskrav 35x). Min. insättning 100 kr. Giltig i 60 dagar. | Regler & Villkor gäller

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Spelpaus.se | Endast nya spelare. Få 100% upp till 1 500 kr i bonus + 100 free spins på din första insättning (omsättningskrav 35x). Min. insättning 100 kr. Giltig i 60 dagar. | Regler & Villkor gäller

nordicbet logga
Bäst på svenska odds

2. NordicBet

94%
Nordicbet har mängder av sporter att spela på och har funnits på…
Bonus100% upp till 500 kr + 100 freespins
Uttag0-24 h
SwishJa

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Spelpaus.se | Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50. | Regler & Villkor gäller

mrgreen logo
1000 kr bonus

3. MrGreen

85%
MrGreen är ett välkänt och populärt spelbolag som erbjuder bra odds och…
Bonus1000 kr
Uttag0-24h
SwishJa

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Spelpaus.se

bethard logga
Brett utbud av odds

4. Bethard

80%
Bethard är oerhört populära när det kommer till liveodds, du kan dessutom…
Bonus100% upp till 1000 kr
Uttag0 - 24h
SwishJa

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Spelpaus.se | Endast nya spelare. Få 100% upp till 5 000 kr i bonus på din första insättning. Min. insättning 100 kr. 20x omsättningskrav. Giltig i 60 dagar. | Regler & Villkor gäller

betway logga
Bra på E-sport

5. Betway

80%
Betway är något av en veteran på oddsmarknaden som välkomnar dig med…
Bonus500 kr i Gratisspel
Uttag0-24h
SwishNej

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Spelpaus.se | Endast nya spelare. Få 100% upp till 100 kr i bonus vid din första insättning. Min. insättning 100 kr. 1x omsättningskrav. Bonusen är giltig i 60 dagar. | Regler & Villkor gäller

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Spelpaus.se | Endast nya spelare. Få 100% upp till 100 kr i bonus vid din första insättning. Min. insättning 100 kr. 1x omsättningskrav. Bonusen är giltig i 60 dagar. | Regler & Villkor gäller

Betta på SHL

Älskar du ishockey och gärna spenderar både en och två dagar i veckan på att hängivet titta på de olika matcherna har du med största sannolikhet redan hört talas om att man kan betta på matcherna. I Sverige har vi vår alldeles egen elitserie SHL som går alldeles utmärkt att betta på. Hos oss på Bettingsajter.se kommer du lära dig mer om hur betting i SHL fungerar samtidigt som vi också kommer dela med oss av de bästa sajterna för betting just nu! 

Vad är SHL?

Går du i tankarna att börja med betting i SHL vet du förmodligen redan vad SHL är men för att det inte ska finnas några frågetecken tänkte vi börja med att berätta lite kort om vad SHL faktiskt är. 

SHL står för den Svenska Hockeyligan. Det är helt enkelt Sveriges svar på NHL. SHL är den största och mest prestigefyllda ishockeyligan för herrar i Sverige och ligan har spelats sen säsongen 1975/1976. Från början kallades dock ligan för Elitserien men sedan säsongen 2013/2016 kallas ligan för SHL, 

svenska hockeyligan eller Swedish Hockey League, som den kallas internationellt. 

Vinnaren av SHL får ta emot den prestigefyllda Le Mat- pokalen samt folkets jubel. 

Lag som spelar i SHL

Nu när du har lite koll på vad SHL faktiskt är känner du dig säkert nyfiken på att veta vilka lag som spelar inför säsongen 2022/2023. Nedan presenterar vi årets tävlande lag

Brynäs IF
Frölunda HC 
Färjestad BK
HV71
IK Oskarshamn
Leksands IF
Linköpings HC

Luleå HF
Malmö Redhawks
Rögle BK
Skellefteå AIK
Timrå IK
Växjö Lakers
Örebro HK

Så spelas SHL 

Upplägget för SHL ser något annorlunda ut om man jämför med exempelvis Allsvenskan. I SHL spelas 52 omgångar plus slutspel och kvalspel. Alla lag möts fyra gånger. Två gånger hemma och två gånger borta i grundserien. 

Skulle matchen som spelas bli oavgjord kommer lagen spela en förlängning i max fem minuter. Gör något av lagen mål under förlängningen är matchen avgjord. Gör inget lag mål kommer matchen istället avgöras genom straffläggning. 

SHL Betting – vad innebär det? 

I SHL kan du som åhörare välja att betta på matcherna. Att betta, eller tippa som man också brukar kalla det, innebär att du gör en satsning på ett matchresultat. Tror du exempelvis att det i en match mellan Örebro HK och Rögle BK kommer bli två lika kan du välja att betta på detta, alltså lägga in pengar med hopp om att du har rätt. 

Har du rätt kan du vinna pengar. Har du fel kommer du tvärt emot förlora dina satsade pengar. 

Så tippar du på SHL 

Att tippa på SHL är relativt enkelt men det gäller att du är påläst och tänker dig för innan du gör dina satsningar. Det viktigaste är att du aldrig satsar mer än vad du har råd att bli av med. Att förutspå hur en match ska avgöras är en gissningslek och du kan aldrig innan veta hur matchen faktiskt kommer sluta. 

Känner du dig trygg med att börja betta på SHL och känner till riskerna är du redo att sätta igång. Nedan går vi igenom i fyra enkla steg hur du går tillväga. 

  1. Registrera dig hos ett spelbolag. Det första steget mot att börja betta på SHL är att registrera dig hos ett spelbolag. För att registrera dig behöver du bland annat BankID eller en annan typ av E-legitimation. 
  1. Välj ett odds du vill spela på. När du väl registrerat dig är det dags att välja ett odds. Det finns en mängd olika odds att spela på. Längre ner i denna artikel går vi närmare in på hur ett par av de mest populära oddsen fungerar. 
  1. Du väljer du hur mycket du vill satsa. I nästa steg är det dags att välja hur mycket pengar du vill satsa på att ditt resultat stämmer. 
  1. Titta på matchen och hoppas på att din satsning stämde. När du väl har lagt in pengar är det dags att avnjuta matchen. Stämmer din satsning kommer du vinna pengar. Har du fel kommer du istället förlora din satsade insats. 

De olika varianterna av SHL odds 

Det finns en mängd olika typer av odds du kan spela på i SHL. Nedan går vi kort igenom vad de olika SHL oddsen innebär. 

Asian Handicap odds

Ett populärt begrepp och typ av odds att spela på, framförallt när det kommer till att betta på lag där oddset i sig är så lågt att det inte ens känns så spännande att spela, är Asian Handicap.

Asian Handicap går ut på att spelbolaget i sig ger de båda lagen ett positivt och negativt handikapp. Exempelvis kan du betta på en match mellan Malmö och HV71 där sannolikheten att Malmö vinner är så högt att utdelningen bara är 1,50 vilket då betyder att för varje spelad 100-lapp enbart ger dig dig 50 kr. 

Om du vill ha mer spänning kan du välja att spela Asian Handicap vilket då innebär att du ger båda lagen ett handikapp. Väljer du exempelvis ett Asian Handicap på -1,5 kommer det lag du bettar på behöva vinna matchen med två mål eller fler. 

Att spela Asian Handicap på spel där chansen att det ena laget vinner redan från start redan är långt mycket större än att det andra lagen vinner kan Asian Handicap vara en bra idé eftersom det kan ge dig en större utdelning vid vinst. 

Draw no bet

I oddset Draw no bet innebär det att du spelar på att ett av lagen vinner. Du kan alltså inte vinna på att det bli oavgjort. Blir det oavgjort när matchen är slut får du pengarna tillbaka. I Draw no bet räknas inte övertid och straffar. 

Moneyline

Moneyline fungerar på samma vis som Draw no bet. Du spelar på att ett av lagen vinner. Skillnaden från Draw no line är dock att slutresultat räknas in. Du fortsätter alltså spela även under övertiden och på straffarna, det finns alltså inget oavgjort resultat i denna typ av odds. 

Över och under odds 

Ett annat populärt odds när det kommer till betting i SHL är det så kallade över och under oddset. I detta odds spelar du på hur många mål du tror kommer läggas i matchen. Du kan spela på allt från hur många mål över eller under det kommer bli till hur många mål det kommer bli totalt i en match och så vidare. 

I detta typ av odds kan du aldrig få dina pengar tillbaka, antingen har du rätt och vinner pengar eller så har du fel och förlorar då dina bettade pengar. 

BTS – both teams to score 

Denna typ av SHL odds är något ovanlig men den går absolut att använda. BTS innebär att du spelar på att båda lagen gör minst ett mål. Resultatet efter eventuella straffar och övertid spelar mindre roll utan du bettar enbart på att båda lagen gör mål. 

Bra att veta om SHL Betting innan du börjar betta 

Det finns en hel del saker som är värda att tänka på när det kommer till betting på SHL. Det finns aldrig några garantier att ett lag som tidigare vunnit många matcher även i fortsatta säsonger kommer göra detta. Mycket kan påverka utfallet i en match vilket är viktigt att du tänker på när det kommer till SHL odds. Nedan går vi igenom ett par av dessa saker. 

Skicket på laget 

Ett lag kan drabbas av mycket. Skador, avstängningar sjukdomar och mycket mer. Allt detta kan mycket väl påverka utfallet i en match. Är en av lagets bästa spelare avstängd kan detta sänka hela lagets prestation. Var därför noga att alltid se över vilka förutsättningar ditt lag har inför varje match och lägg ditt odds utefter det. 

Lagets tränare 

Vem som tränar laget har stor påverkan tro det eller ej. För att ett lag ska vara välmående och ha goda chanser att vinna SHL måste relationen tränare och spelare emellan vara god. 

Om laget spelar hemma- eller bortamatch

Något som också har påverkan på utfallet i en match är huruvida matchen i fråga spelas på hemma- eller bortaplan. Spelas en match på hemmaplan kommer ofta många supportrar och hejar på. Detta ger spelarna i ett lag en fördel eftersom de får en rejäl boost av allt jubel i hallen. 

Spelas en match på bortaplan kan detta psyka spelarna i värsta fall till den nivå där de förlorar matchen. 

Glöm inte statistiken 

Hur har ditt lag spelat under säsongen, hur har deras form varit och har de haft det kämpigt mot ett eller flera specifika lag? Detta är alla frågor du måste svara på innan du bettar mot eller för ett lag. 

Ha koll på hur statistiken ser ut och lägg aldrig ett odds i SHL bara för att du önskar att ett lag vinner.

Vanliga frågor och svar (FAQ)

För närvarande är det C More som har rättigheterna till Svensk Ishockey. Du kan dock även streama matcherna hos diverse bettingsajter. Större matcher går också att se via linjär tv, då på TV4.

Du kan betta på SHL genom att registrera dig hos ett eller flera spelbolag. Vilken aktör du ska välja är dock upp till dig och dina preferenser. Utbudet och typ av odds kan nämligen komma att skilja sig aktör till aktör.

Ibland spelas matcher så ofta som två till tre gånger i veckan. Det finns därför många möjligheter för dig att spela på odds i SHL.

Nej, det är viktigt att komma ihåg att det aldrig finns några garantier för att du ska vinna. Utfallet i en match kan aldrig förutspås därför är det viktigt att du aldrig satsar mer pengar än vad du faktiskt har råd att bli av med.
This site uses cookies to enhance user experience.