Hockeyallsvenskan betting 

Hockeyallsvenskan ligger en serie under SHL men har ändå ett mycket stort intresse i Sverige. När det gäller betting på Hockeyallsvenskan är utbudet stort, många bettingsidor erbjuder spel och odds på Hockeyallsvenskan. Här kan du lära dig allt om årets säsong och ta del av speltips.

Betsafe
Trustly och Swish

1. Betsafe

98%
Betsafe har länge ansetts vara en av de bästa bettingsidorna, här hittar…
Bonus100% upp till 500 kr + 100 freespins
Uttag0-24 h
SwishJa

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Spelpaus.se | Endast nya spelare. Få 100% upp till 1 500 kr i bonus + 100 free spins på din första insättning (omsättningskrav 35x). Min. insättning 100 kr. Giltig i 60 dagar. | Regler & Villkor gäller

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Spelpaus.se | Endast nya spelare. Få 100% upp till 1 500 kr i bonus + 100 free spins på din första insättning (omsättningskrav 35x). Min. insättning 100 kr. Giltig i 60 dagar. | Regler & Villkor gäller

NordicBet
Bäst på svenska odds

2. NordicBet

94%
Nordicbet har mängder av sporter att spela på och har funnits på…
Bonus100% upp till 500 kr + 100 freespins
Uttag0-24 h
SwishJa

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Spelpaus.se | Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50. | Regler & Villkor gäller

MrGreen
1000 kr bonus

3. MrGreen

85%
MrGreen är ett välkänt och populärt spelbolag som erbjuder bra odds och…
Bonus1000 kr
Uttag0-24h
SwishJa

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Spelpaus.se

Bethard
Brett utbud av odds

4. Bethard

80%
Bethard är oerhört populära när det kommer till liveodds, du kan dessutom…
Bonus100% upp till 1000 kr
Uttag0 - 24h
SwishJa

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Spelpaus.se | Endast nya spelare. Få 100% upp till 5 000 kr i bonus på din första insättning. Min. insättning 100 kr. 20x omsättningskrav. Giltig i 60 dagar. | Regler & Villkor gäller

Betta på Hockeyallsvenskan 2023

Ishockey är en stor del av vårt svenska arv. Varje år börjar en mängd nya entusiastiska barn och ungdomar spela i diverse olika hockeyklubbar runt om i vårt avlånga land och populariteten för ishockey växer sig starkare för varje år som går. 

Den näst högsta hockeyligan i Sverige kallas Hockeyallsvenskan. I denna liga spelar några av de främsta klubbarna i Sverige och det är en populär turnering att både följa men också att betta på. 

Här nedanför tänkte vi berätta mer om Hockeyallsvenskan betting där vi bland annat kommer ge dig exempel på bettingsidor som erbjuder betting just nu tillsammans med en hel del bra information om ligan i sig. 

Hockeyallsvenskan – Sveriges näst högsta division i Hockey

Hockeyallsvenskan, eller Allsvenskan som den tidigare kallades, är en professionell ishockeyliga för herrar i den näst högsta divisionen

Serien grundades säsongen 1999/2000 men då under namnet Allsvenskan. Som du säkert känner till används namnet Allsvenskan som benämning på flera olika divisioner i olika sporter, däribland fotboll. 

Under säsongen 2005/2006 ändrades namnet till Hockeyallsvenskan och under samma säsong ändrades också upplägget för spelet något. Bland annat drogs det ned på antalet lag som deltar från 24 till 16 stycken. 

Upplägget för spelen har kommit att uppdateras och ändras flera gånger sedan dess. 2016 gjordes de senaste ändringarna och samma upplägg spelas än idag. 

De största ändringarna har med antal lag och spelupplägg att göra. Ändringar har även omfattat exempelvis hur många lag som kvalificeras till att spela i nästkommande liga och turnering i SHL. 

I Hockeyallsvenskan spelar herrar i den näst högsta divisionen. Det är 14 lag som möts och som kämpar mot att vinna turneringen men också att kvalificera sig till en plats i nästkommande SHL-säsong. 

Att spela i Hockeyallsvenskan är mycket prestigefyllt och matcherna som spelas håller ofta väldigt hög nivå. Klubbarna som deltar i turneringen är ofta kända och många av de svenska elitspelarna vi idag ser runt om i världen har någon gång börjat sin karriär i någon av klubbarna. 

Hockeyallsvenskan lag 

I Hockeyallsvenskan möter varje år 14 lag varandra. I serien spelar sedan klubbarna 52 omgångar där alla lag möts 4 gånger under en säsong. Två av matcherna spelas på hemmaplan och två matcher spelas på bortaplan för att det ska vara så jämnt som möjligt. 

Lagtabellen inför säsongen kan komma att ändras inför varje säsong då det gäller att inte komma sist eftersom klubben då flyttas ner till den lägre divisionen Hockeyettan. Inför årets säsong syns två nya lag: Djurgårdens IF och Östersunds IK. 

Nedan presenterar vi samtliga lag som spelar under säsongen 2022/2023: 

 1. AIK
 2. Almtuna IS
 3. BIK Karlskoga
 4. Djurgårdens IF
 5. HC Vita Hästen
 6. IF Björklöven
 7. Kristianstads IK
 8. Modo Hockey
 9. Mora IK
 10. Södertälje SK
 11. Tingsryds AIF
 12. Västerviks IK
 13. Västerås IK
 14. Östersunds IK

Spelupplägg Hockeyallsvenskan 

I Hockeyallsvenskan gör 14 lag upp emot varandra under 52 omgångar. Matcherna spelas enligt vad man kallar seriemetoden vilket innebär att alla matcher avslutas med en segrare. En match kan alltså inte avlutas med oavgjort resultat. Skulle ett reslutat bli oavgjort när ordinarie speltid är slut (60 minuter) förlängs matchen tills spelet är avgjort och om nödvändigt kan matchen även avgöras med straffar. 

När grundserien är avklarad går lag 1 – 6 vidare till kvartsfinal direkt, lag 7 – 10 spelar åttondelsfinal eller Play In. Lag 11 – 12 är färdigspelade för säsongen och de två sista lagen tävlar om en plats i kommande års upplaga av Hockeyallsvenskan. Det lag som kommer sist i serien flyttas till Hockeyettan, en divison ner. 

De som segrar i åttondelsfinalen går även vidare till kvartsfinalen som spelas i bäst av fem matcher. Segrarna i denna omgång går sedan vidare till semifinal och de två vinnarna därifrån spelar därefter final och gör upp om pokalen men också en plats i SHL. 

Så streamar du Hockeyallsvenskan under säsongen 

Det är inte alltid helt enkelt att finna tiden att gå och kolla på Hockeyallsvenskan live från arenorna. Som tur är går det alldeles utmärkt att följa serien både från linjär TV, streaming online men även direkt hos diverse bettingsajter. 

Vill du följa serien genom att streama matcherna är det C More du ska skaffa dig. C More har nämligen rättigheterna till att visa Hockeyallsvenskan och det är även de som sänder matcherna via linjär tv, då via C More Hockey. Playoff sänds även i TV12. 

Följ matcherna och börja med Hockeyallsvenskan betting

Att kolla på hockey och följa Hockeyallsvenskan är visserligen kul bara det men något som ökar spänningen än mer är att också betta på de olika matcherna. 

Just Hockeyallsvenskan betting är extremt spännande då det dels finns väldigt många olika odds att lägga men också eftersom matcherna håller så hög nivå. 

När du bettar i Hockeyligan lägger du vad man kallar odds på hur du tror att en match kommer avgöras. Du kan betta på det mesta, exempelvis kanske du tror att en match avgörs med att det ena laget gör två mål eller att ett lag kommer få X antal utvisningar. Har du rätt i ditt lagda odds kan du vinna pengar men har du fel kommer du tvärtom förlora dina satsade pengar. 

Så börjar du med Hockeyallsvenskan betting 

Att börja betta i Hockeyallsvenskan är i regel väldigt enkelt då det enda du behöver är ett konto hos en eller flera bettingsajter. Anledningen till att du kan komma att behöva ett konto hos fler än en aktör beror på att olika bettingsajter kan ha olika utbud och odds. 

När du väljer bettingsajt att signa upp dig på kan det därför vara bra att jämföra de olika aktörerna sinsemellan. 

Det kan bland annat vara bra jämföra: 

 • Utbud. Vilka olika ligor kan du betta på?
 • Välkomstbonusar. Självklart vill du ha en så bra bonus som möjligt. 
 • Streaming möjligheter. Alla aktörer streamar inte matcher, var därför noga med att se över så att din valda bettingsajt gör detta om du vill ha möjlighet till det.
 • Odds. Oddsen kan variera beroende på vilken bettingsajt du väljer. Välj gärna en bettingsajt med ett stort utbud av olika odds.

När du väl har hittat en aktör att registrera dig hos är det dags att lägga ditt första odds.

Tänk på detta innan du börjar med betting i Hockeyallsvenskan 

Det finns en hel del bra saker att tänka på innan du börjar med betting i Hockeyallsvenskan, däribland att välja en bra aktör att lägga ditt odds hos. Nedan går vi igenom ett par punkter som kan vara bra att du tar med dig inför din kommande betting. 

Skuldsätt aldrig dig själv 

Det absolut viktigaste när det kommer till betting och spel på nätet överhuvudtaget är att aldrig satsa mer pengar än vad du har råd att bli av med. 

Det går aldrig att förutspå hur en match eller turnering ska sluta och det finns aldrig några garantier för att du ska vinna. 

Att syssla med betting bör enbart ses som en fritidsaktivitet och aldrig som en inkomstkälla. 

Välj en bra bettingsajt 

Som vi nämnde tidigare är val av bettingsajt av stor vikt. Olika aktörer har olika utbud och det är därför viktigt att jämföra de olika aktörerna för att sedan välja den sajt som du anser passar dig bäst. 

Tänk inte med hjärtat 

Även om du förmodligen har ett eller flera favoritlag som du gärna ser vinner Hockeyallsvenskan bör du aldrig betta utifrån dina egna känslor. Att betta handlar om att försöka läsa av hur matchen ska avgöras och det går aldrig att önska fram ett resultat. Betta alltid utefter vad du tror och inte utefter vad du önskar. 

Lär dig grunderna först 

Innan du börjar med betting är en stor rekommendation att du först och främst lär dig hur det fungerar. Läs på om de olika oddsen och dess innebörd och börja först betta efter att du förstår grunderna. 

Läs statistik

Det finns mycket statistik och information att hitta om Hockeyallsvenskan online. Läs noggrant igenom och var påläst om hur statistiken för säsongen ser ut innan du lägger dina odds inför en match. 

Ta reda på förutsättningarna

Mycket kan påverka utfallet i en match. Skicket på laget, tränare, huruvida matchen spelas på hemma- eller bortaplan, utvisningar, sjukdomar och mycket mer. Innan du lägger dina odds och börjar med din betting i Hockeyallsvenskan är det en god idé att du ser över förutsättningarna. 

Olika Hockeyallsvenskan odds 

På denna sida har vi pratat mycket om olika odds. Betting innebär nämligen att du lägger just ett odds, eller en satsning, på hur du tror att en match kommer avgöras. 

Ett odds kan vara väldigt mycket. Du kan exempelvis lägga ett Hockeyallsvenskan odds på att du tror en match avgörs med straffar, att ena eller andra laget vinner eller att det ena laget vinner med X antal poäng.

I ditt odds satsar du också pengar. Hur mycket pengar du väljer att lägga in är upp till dig men ju mer pengar du väljer att lägga in i ditt odds desto högre summa har du chans att vinna. Bra att komma ihåg är dock att olika odds kan ge olika mycket cashback. 

Det finns vissa odds som är mer populära än andra. En del odds är också svårare att förstå sig på än andra medans andra kan vara bra att börja med om du är ny på betting. 

Nedan ger vi dig ett par exempel på populära Hockeyallsvenskan odds: 

 • Asian Handicap
 • Draw no bet
 • Moneyline 
 • Över och under odds
 • Both teams to score 

… och många fler. En god idé är att läsa på lite om de olika oddsen innan du börjar betta.

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Ja. Vissa av matcherna går att se via linjär tv. Då via C More Hockey. Playoff matcherna visas även på TV12.

Hos vissa bettingaktörer kan du streama matcher i Hockeyallsvenskan. För att detta ska kunna vara möjligt behöver du dock vara registrerad hos aktören. Alla bettingsajter erbjuder dock inte detta.

Den första matchen i grundserien går ofta av stapel under början av hösten i september. Finalen spelas nästkommande vår ofta i maj.

Under vissa dagar spelas flera matcher under samma dag. Under kvalet och semifinalen är matcherna mer utspridda.
This site uses cookies to enhance user experience.