Cashout

Funktionen ”Cashout” ger dig möjligheten att stänga ditt spel i förtid. Lär dig mer om vilka fördelar Cashout funktionen kan ge och jämför de bästa bettingsidorna med Cashout!

Cashout – vad är det?

Bettingvärldens nya funktion cashout, även kallad ”stänga spel” på svenska har idag blivit alltmer populär. Funktionen gör det möjligt för dig att få tillbaka hela eller en del av din insats genom att stänga ett spel i förtid.

Du kan exempelvis spela på ett visst resultat i en fotbollsmatch och sedan avsluta spelet innan matchen har slutat. Summan du får beror på om ditt bet är på väg mot en vinst eller en förlust. Du kan därmed få tillbaka antingen mer eller mindre än din orginalinsats.

Många spelbolag kan idag erbjuda dig den här funktionen. Det här expanderar spelarens alternativ ännu mera, alltför att optimera din spelupplevelse till max, samtidigt som du kan balansera risk och vinst på dina egna villkor.

I den här artikeln kommer vi att klargöra vad cashout funktionen innebär och hur du kan använda den till din fördel.

Olika typer av cashout

Det finns full, delvis och automatisk cashout. Full cashout innebär att du stänger matchen för hela din insats, medan en delvis cashout innebär att du stänger matchen för en del av din insatsen, men lämnar även kvar en del.

Automatisk cashout innebär att du redan innan matchen sätter ett fast värde för full eller delvis cashout; när värdet har uppnåtts får du en automatisk cashout.

Delvis cashout kan vara fördelaktigt att välja om du fortfarande vill ha kvar en del av din insats i spelet. Du kan därmed minska risken för en större förlust medan en del av din insats fortfarande kan ge vinst.

Automatisk cashout är ett väldigt bra alternativ för dig som inte har möjligheten att följa matchen live. Med cashout-funktionen får du samma möjlighet till att styra över när du vill stänga spelet, men du behöver inte övervaka resultaten. Den automatiska funktionen ger dig ofta möjligheten att välja mellan full eller delvis stängning.

Fördelar med cashout

När du väljer möjligheten till cashout har du mer kontroll över hur mycket du får tillbaka av din insats. Det här är definitivt att föredra för dig som noggrant följer matcherna du bettar på. Det är viktigt att du kommer ihåg att när du väl har stängt matchen kan du inte öppna den igen.

Exempel:

Du satsar 3000 kronor på att en hockeymatch som slutar med fler än tre mål för bortalaget. Oddsen ligger på 2,50 gånger pengarna. Det visar sig däremot efter första perioden att laget du har satsat på inte är på topp idag. Hockeylaget är inte alls lika aggressiva i sin offensiv som de brukar vara.

Din insats på 3000 kronor känns plötsligt som mycket pengar, speciellt om du förlorar allt. Då är cashout funktionen perfekt! Du kan alltså redan efter första perioden stänga ditt spel och få tillbaka en del av din insats, och därmed förlorar du inte hela din insats.

Hur du går med vinst trots att ditt lag förlorar

Samma scenario som tidigare nämnt, men det laget du har satsat på leder med två mål efter andra perioden. Det är inte helt osannolikt att ditt lag skulle kunna göra ett mål till, men det finns också en risk att de inte gör det. I det här skedet kan du välja en cashout.

Eftersom det går bra för ditt lag och det ser ut som att de potentiellt skulle kunna vinna, kan du därmed få ut din insats samt lite till i vinst. Det här är fördelaktigt om det inte skulle gå hela vägen för ditt lag, vilket annars skulle leda till att du inte får tillbaka något alls.

Hur du beräknar din återbetalning

Genom en match ändras oddsen för vinst eller förlust. För att få ut ett ungefärligt värde divideras den potentiella vinsten med de nya oddsen.

Det här är bara ett ungefärligt värde eftersom en marginal ofta är inkluderad från vadhållarens sida. Du kommer däremot inte behöva räkna ut det här själv. Spelbolaget du spelar hos kommer att visa summan du kan hämta ut vid en cashout när du väljer att stänga matchen.

Hur du stänger ett spelet

Det ser lite olika ut från en bettingsida till en annan, generellt är principen densamma. Om du är redo för att stänga spelet och få ut din cashout finns funktionen oftast tillgänglig som en knapp.

Funktion hittar du antingen vid dina aktiva vad eller på din live spelkupong. I de fall där cashout-funktionen inte erbjuds eller där matchen har dragits tillbaka av spelbolaget, kommer knappen att vara otillgänglig.

Att stänga ett spel

I vissa fall kan du inte stänga ned spelet när marknaden suspenderas eller oddsen förändras, innan din begäran om stängning har accepteras. Då kan din stängning av spelet komma att avslås. Alternativet att kunna stänga spelet kan också försvinna genom matchens gång om det visar sig att matchen i fråga är väldigt jämn. Det gäller helt enkelt att hålla koll på om du önskar att stänga spelet tidigare.

Bettingsidor som erbjuder Cashout

Det finns många bettingsidor som erbjuder funktionen. Vissa erbjuder samtliga tre alternativ (det vill säga full, delvis eller den automatiska funktionen) medan vissa erbjuder en eller två av dem.

Betfair Exchange, Bet365, Bethard och LeoVegas är exempel på bettingsidor som erbjuder vanlig stängning med full cashout.

Bethard erbjuder möjlighet till cashout på singelmatcher, medan Bet365 erbjuder det för både singel och kombinationsspel. LeoVegas erbjuder enbart funktionen för de största matcherna, medan Bet365 och Betfair Exchange har ett mycket bredare utbud.

Om du istället önskar att använda en sida med den automatiska stängningsfunktionen erbjuder bland annat Bet365, Betfair och LeoVegas den här funktionen. Bet365 erbjuder även automatisk delvis stängning för flera spel.

För att kunna nyttja en delvis stängning kan du exempelvis välja Betfair Exchange, Bet365, Unibet, Betsson eller Bethard.

Så, av alla dessa sidor är det Bet365 som erbjuder alla tre funktioner, och är därför ett mycket bra val för spelaren som vill ha många möjligheter.

Bettingsidor som erbjuder Cashout

 • Betfair Exchange
 • Bet365
 • Unibet
 • Betsson
 • Bethard
 • NoAccount Bet
 • LeoVegas
 • Mr Green
 • Betway
 • Betsafe
 • NordicBet
 • Comeon

Och många fler! Idag erbjuder de allra flesta bettingsidor möjligheten till att stänga spelet tidigare för att kunna konkurrera med varandra.

Lita på din magkänsla

Det finns självklart en risk att du skulle kunnat tjänat mer pengar om du inte stängde ditt spel i förtid. Risken finns även om du väntar för länge innan du väljer att stänga ett spel. Här kan det vara bra att lita på din magkänsla.

Många bettingsidor som exempelvis LeoVegas erbjuder även många kampanjer och bonusar. Det kan följaktligen vara viktigt att komma ihåg att insatser i spel som har stängt, räknas oftast inte för dessa bonusar och kampanjer. I själva verket beror det på att försöka minska risken för att spelare ska kunna missbruka bonusar.

Det gäller verkligen att ha is i magen när du spelar med möjligheten till cashout/stänga spelet. Din rädsla för att förlora pengar kan leda till att du drar dig ur för tidigt, vilket i det långa loppet kan innebära att du förlorar mer än vad du vinner. Använd därför den här funktionen med försiktighet.

Hur spelbolagen tjänar på att erbjuda cashout

Funktionen är bra för dig som vill kunna ha en utväg utan att förlora hela din insats. Eftersom du kan stänga spelet innan matchen är över kan du ha mer kontroll över när du sätter stopp. Du är kanske mer benägen att våga satsa på flera spel när du vet att det finns en utväg utan att behöva förlora hela din insats.

Spelbolagen som erbjuder cashout-funktionen som ett alternativ tjänar på det eftersom de generellt inte behöver betala ut lika mycket när spelarna stänger ett spel innan matchen är slut.

Dessa två anledningar tagna tillsammans är den främsta motivationen till varför företag som exempelvis Bet365 och Betfair fortsätter att erbjuda cashout. Det andra perspektivet kommer från spelarna själva; de gillar helt enkelt att ha det här alternativet och vill fortsätta kunna nyttja den.

Spelbolag och möjlighet till utbetalning

I dagens samhälle är det viktigt att påpeka att många spelbolag erbjuder olika sätt att överföra pengar till dig som har avslutat ett spel.

Några av de vanligaste uttagsmetoderna är: VISA, MasterCard, Trustly, Skrill, och Neteller. Det gäller bland annat spelsajter som Unibet, Bettson, och Bethard.

Spelbolag som till exempel Betfair och Bet365 erbjuder utöver de tidigare nämnda även Paypal och Paysafecard. Dessutom erbjuder Betfair även Zimpler.

Bland de tidigare nämnda spelbolagen är Bet365, Betsson och Bethard några av de som har det bredaste spelutbudet. För att inte nämna att de även går hand i hand med bra bonuserbjudanden. Om du är en spelare på språng kan Bet365 vara att föredra då de har fått höga betyg för mobilupplevelsen, vilket underlättar för dig som vill kunna följa matcherna på hemmaplan eller i sommarstugan.

Tips för ett lyckat cashout spelande

 • Planera vad dina gränser är. Om du inte tänker spela med automatisk stängning, bestäm redan innan hur långt du är villig att gå. När ett erbjudande för tidig stängning dyker upp händer det att det går mycket snabbt, och då behöver du vara redo innan det försvinner.
 • Det är rekommenderat att du stänger tidigt om det gäller stora summor med pengar. I dessa scenarion är det större risk att du förlorar mer än om du stänger tidigare.
 • Du vill överväga att inte stänga tidigt om ditt lag just har gått in i en större ledning och det inte är så mycket tid kvar.
 • Och slutligen, spela ansvarsfullt och enbart med pengar du har möjlighet att avvara.
This site uses cookies to enhance user experience.