Bettingsidor med BankID

Bettingsidor med BankID erbjuder en trygg och smidig upplevelse där du enkelt legitimerar dig och slipper lägga tid på att skapa ett konto.

Här går vi igenom hur det fungerar och vilka fördelar du kan ta del av när du väljer bettingsidor med BankID.

betsafe logga
Trustly och Swish

1. Betsafe

98%
Betsafe har länge ansetts vara en av de bästa bettingsidorna, här hittar…
Bonus100% upp till 500 kr + 100 freespins
Uttag0-24 h
SwishJa

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Spelpaus.se | Endast nya spelare. Få 100% upp till 1 500 kr i bonus + 100 free spins på din första insättning (omsättningskrav 35x). Min. insättning 100 kr. Giltig i 60 dagar. | Regler & Villkor gäller

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Spelpaus.se | Endast nya spelare. Få 100% upp till 1 500 kr i bonus + 100 free spins på din första insättning (omsättningskrav 35x). Min. insättning 100 kr. Giltig i 60 dagar. | Regler & Villkor gäller

nordicbet logga
Bäst på svenska odds

3. NordicBet

94%
Nordicbet har mängder av sporter att spela på och har funnits på…
Bonus100% upp till 500 kr + 100 freespins
Uttag0-24 h
SwishJa

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Spelpaus.se | Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50. | Regler & Villkor gäller

LeoVegas Sport
Bra odds

4. LeoVegas Sport

92%
LeoVegas har det mesta. En smidig och lättnavigerad sajt samt ett saftigt…
BonusGratisspel upp till 100 kr
Uttag0-24h
SwishJa

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Spelpaus.se | Sätt in 100kr, få 100kr. Min. insättning 100 kr. Gäller i 60 dagar. | Regler & Villkor gäller

Hajper logga
Blixtsnabba uttag

5. Hajper

91%
Hajper betting har snabbt blivit populärt bland svenska kunder som söker efter…
BonusFreebet upp till 500 kr + 10 freespins
Uttag15 min
SwishJa

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Spelpaus.se | Endast nya spelare. Få 200% upp till 2000 kr + 10 Free Spins i Book of Dead (värde 10 kr/snurr) vid din första insättning. Min. insättning 100 kr. Omsättningskrav 20x bonus + insättning. Gratissnurren är omsättningsfria. Bonusen är giltig i 60 dagar. | Regler & Villkor gäller

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Spelpaus.se | Endast nya spelare. Få 200% upp till 2000 kr + 10 Free Spins i Book of Dead (värde 10 kr/snurr) vid din första insättning. Min. insättning 100 kr. Omsättningskrav 20x bonus + insättning. Gratissnurren är omsättningsfria. Bonusen är giltig i 60 dagar. | Regler & Villkor gäller

BankID betting

BankID betting

Många svenskar använder varje dag BankID för att identifiera sig när man till exempel handlar saker på nätet.

BankID används som en enkel och smidig metod för att verifiera transaktioner. Det fungerar även bra att spela hos många bettingsidor med BankID.

Ett BankID är en slags legitimation på internet. Idag använder miljoner svenskar och tusentals företag BankID för att identifiera sig på nätet och genomföra transaktioner. Många använder dessutom BankID för att betala räkningar hos banken.

Att kunna spela hos bettingsidor med BankID är en utveckling som har varit oerhört positiv för alla spelare eftersom BankID gör det snabbt, smidigt och tryggt att registrera sig och sätta in pengar.

Vanligast är att använda mobilt BankID men många använder också BankID via datorn, BankID på kort eller BankID via en fil.

Vilka bettingsidor med BankID kan jag spela hos?

De flesta stora spelbolag med svensk licens erbjuder BankID som inloggningsalternativ. Det märks att dessa bettingsidor håller koll på vad deras kunder vill ha och hur folk i allmänhet vill spela.

Eftersom det är ett så pass smidigt och enkelt inloggningsalternativ så är det inte många av de större spelbolagen som tycker att det är värt att hamna på efterkälken. 

Risken för de spelbolag som inte erbjuder inloggning via BankID är ju att många spelare väljer att spela någon annanstans, eftersom de ofta föredrar bettingsidor med BankID.

Fördelar hos bettingsidor med BankID

Fördelar hos bettingsidor med BankID

Den absolut största fördelen hos bettingsidor med BankID är att allt går mycket snabbare. Det går fortare att göra insättningar. Det tar också mycket kortare tid att göra uttag när det enda som krävs är att du öppnar till exempel din BankID app och godkänner transaktionen.

En annan stor fördel är tryggheten det innebär att sätta in och ta ut pengar med hjälp av BankID.

Ingen annan tjänst kombinerar snabbhet med säkerhet på samma sätt, det är det som ligger bakom utvecklingen som gjort att det finns många bettingsidor med BankID idag.

Att BankID kombinerar både trygghet och snabbhet är något som verkligen tilltalar de som vill spela på bettingsidor. Båda faktorerna är viktiga för att man snabbt och smidigt ska kunna spela på bettingsidor.

Nackdelar hos bettingsidor med BankID

Det är svårt att hitta nackdelar med bettingsidor med BankID. Tjänsten är snabb, smidig och enkel och använda. Samtidigt är den också väldigt trygg och säker.

Den enda nackdelen är egentligen att inte alla bettingsidor använder BankID ännu. På bettingsidor utan BankID är det ofta mycket krångligare att göra insättningar och uttag, så det borde bara vara en tidsfråga innan alla bettingsidor använder sig av BankID.

Stor trygghet hos bettingsidor med BankID

Att använda BankID för att registrera sig hos ett spelbolag, eller för att göra insättningar eller uttag, är förmodligen det säkraste sättet att göra det på. BankID är nämligen utvecklat för att vara extremt säkert och tryggt.

Processen med att ta fram BankID tog flera år och gjordes genom ett samarbete mellan några av Sveriges största banker. När du använder BankID för att identifiera dig så går din bank i god för att identifieringen sker på ett korrekt sätt.

Inga avgifter hos bettingsidor med BankID

Det är sällan eller snarare aldrig som du behöver betala avgifter för att använda BankID hos bettingsidor med BankID. Att använda BankID är nämligen gratis då bankerna inte tar några avgifter för användning av tjänsten, oavsett om det gäller insättningar eller uttag.

Dock kan det vara så att spelbolaget tar ut en allmän avgift för betalningar, vilket du som spelar bör kolla upp innan insättning. Information om avgifter finns ofta på spelbolagens egna hemsidor. Hos de flesta bettingsidor med BankID är det dock helt avgiftsfritt.

Kombinera BankID med Trustly

De flesta bettingsidor med BankID som också har licens för spel om pengar i Sverige erbjuder idag också insättningar och uttag via Trustly. För att bekräfta sina transaktioner med Trustly behöver man verifiera sig med BankID, vilket gör dessa två till en stark och trygg duo.

Tillsammans har BankID och Trustly revolutionerat spelbranschen och idag är kombinationen av dessa två ett av de vanligaste sätten att föra över pengar till sitt bettingkonto. 

Fördelen med bettingsidor med BankID och Trustly är att du slipper alla krångliga steg när det kommer till insättningar och uttag, som till exempel att behöva skicka in en bild på ditt betalkort eller liknande.

Bettingsidor med BankID och Swish

Det är inte bara Trustly som fungerar bra ihop med BankID. På många bettingsidor med BankID går det också bra att kombinera BankID med Swish när du ska göra insättningar. 

Swish har vuxit fram som en av de populäraste betalningsmetoderna i dagens samhälle och används i alla möjliga sammanhang både ute i verkligheten och på nätet. Swish har också vuxit fram som ett populärt sätt att göra insättningar på bettingsidor.

När du gör en insättning via Swish behöver du också identifiera dig med hjälp av BankID. Kombinationen Swish och BankID är oerhört enkel, du öppnar bara Swish-appen för att godkänna transaktionen.

Därefter finns pengarna på ditt bettingkonto omgående. 


Att både Swish och BankID rekommenderas av flera stora svenska banker gör givetvis att dessa applikationer känns extra trygga att använda. Vilket såklart är väldigt skönt när man ska sätta in pengar på olika bettingsidor.

Spela på bettingsidor med BankID i mobilen

Spela på bettingsidor med BankID i mobilen

Att spela via appar i mobilen har blivit allt vanligare. Idag är det förmodligen det vanligaste sättet att betta på sport. 

På de flesta bettingsidor med BankID går det alldeles utmärkt att spela i mobilen. Det går även oerhört snabbt och smidigt att göra insättningar och uttag direkt i telefonen på bettingsidor med BankID.

Att kunna göra allt från insättning till registrering med BankID i mobilen och betta direkt i mobilen är något många spelare föredrar. Det underlättar att ha allt samlat på ett och samma ställe. 

Att spela i telefonen har blivit oerhört populärt på senare tid och det är inte svårt att förstå varför. När du lägger dina bets i telefonen kan du spela oavsett om du är på jobbet, på bussen eller på läktaren under en match. Något som inte är möjligt om du ska lägga dina bets via datorn.

Vad är egentligen BankID?

BankID är ett e-legitimationssystem som är det i särklass största i Sverige. Det släpptes för första gången 2003 och har växt lavinartat. Idag finns det uppskattningsvis 6,5 miljoner svenskar som använder BankID aktivt.

Den mest populära varianten av BankID att använda hos bettingsidor med Bank ID är såklart mobilt BankID. Den tjänsten lanserades i oktober 2011 och fungerar på i stort sett alla smarta telefoner. Mobilt BankID kan användas bara för att logga in och för att signera olika transaktioner. 

När man använder Mobilt BankID används den smarta telefonen på samma sätt som en säkerhetsdosa gjorde förr i tiden. Idag uppskattar vissa undersökningar att omkring 95 procent av smartphone-användarna i Sverige använder Mobilt BankID.

Någon siffra på hur många av de som spelar på bettingsidor med BankID som använder Mobilt BankID finns inte i dagsläget, men gissningsvis är det många. I dagsläget kan endast svenska medborgare skaffa BankID. Det är inte öppet för personer som inte är medborgare i Sverige.

BankID ägs av ett konsortium där de flesta av de stora svenska bankerna finns representerade. Det vill säga banker som Nordea, Swedbank, SEB och Handelsbanken. 

Syftet med BankID var från början att ta fram en metod för att tillhandahålla e-legitimationer som ska uppfylla de krav som svenska myndigheter ställer.

Målsättningen bakom BankID är att metoden ska kunna tillfredsställa behovet av e-tjänster i samhället. 

Kända bettingsidor utan BankID

Det finns fortfarande ett fåtal välkända bettingsidor som inte tillhandahåller inloggning, insättning eller uttag med BankID. 

Bet365 är exempelvis världens största bettingsajt, men som säkerligen tappar mark på den svenska marknaden i och med att allt fler svenska spelare vänjer sig med att spela med BankID och kanske hellre väljer att spela hos bettingsidor med BankID.

Bet365 kan ses som undantaget som bekräftar regeln. Hos de flesta andra stora bettingsidor med svensk licens är BankID en självklarhet.

Vanliga frågor och svar (FAQ)

De flesta bettingsidor erbjuder möjligheten att spela med BankID. På i princip alla stora bettingsidor som har svensk licens är det en självklarhet att kunna göra insättningar och uttag med hjälp av BankID och någon kompletterande tjänst som exempelvis Swish eller Trustly.

Det finns många fördelar. En av de absolut största är att allt går oerhört snabbt när du använder BankID. Sen är tryggheten en annan viktig faktor.

BankID och Mobilt BankID beställer du i din internetbank. Behöver du hjälp att skaffa BankID kan du kontakta din banks kundtjänst.

Ja, det går alldeles utmärkt att göra insättningar via mobilt BankID hos alla bettingsidor med BankID. Insättningen går snabbt och du kan inom någon minut vara igång med spelandet.
This site uses cookies to enhance user experience.